Gå videre til innhold
Kjetil Andre Welde Knudsen, CRO, Instabank
Kjetil Andre Welde Knudsen, CRO, Instabank

Pressemelding -

Instabank henter ny kredittsjef fra Santander

Kjetil Andre Welde Knudsen går inn i stillingen som CRO (Chief Risk Officer) i Instabank og overtar dermed styringen av kredittrisikoarbeidet i banken etter fire år hos Santander Consumer Bank.

Kjetil er 30 år og en ”rising star” i den norske finansverdenen, han ble lokket til Instabank av det dynamiske arbeidsmiljøet i den raske, digitale start-up’en.

Kjetil, som opprinnelig er fra Kristiansand, har en bachelor i International Management fra Heriot-Watt University og en Master i Finance & Investement fra University of Edinburgh. Kjetil har solid erfaring fra bankbransjen etter å ha jobbet med styring av kredittrisiko gjennom porteføljeanalyse, prediktiv modellering, inkasso samt operasjonell drift av søknad og scoringsystem. Han har tidligere vært analytiker i Lindorff og risk manager i Santander Consumer Bank. De siste tre årene har han vært leder for to ulike kredittkortportefølje team og har også hatt et samlet ansvar for data science, inkassoanalyse og controlling. I tillegg var Kjetil en av ti talenter som ble valgt til å bli med i Nordic Finance Innovation’s Intrapreneurship i 2017.

"Instabank går en veldig spennende tid i møte og er godt rigget for reisen. Dette er selvsagt en viktig grunn til at rollen og selskapet var interessant for meg og jeg gleder meg veldig til å bidra gjennom Risk," sier Welde Knudsen.

Etter lanseringen for 18 måneder siden har Instabank allerede rukket å få over 15 000 kunder fordelt på produktene sparing, lån og forsikring i Norge og Finland. Den digitale banken har også nylig lansert salgsfinansiering med blant annet Skeidar, Power og Eplehuset.

"Det er utrolig spennende å få med et så stort talent til vårt team som allerede leverer resultater på et meget høyt nivå. De som kjenner Kjetil, vet at han er en lederstjerne innen sitt felt, og vi er glade for at han satser på Instabank,” sier en fornøyd Banksjef, Robert Berg.

Emner

Kategorier


Instabank ASA er en ny norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i sitt marked – og har et kompromissløst fokus på tilgjengelighet, enkelthet og innovasjon.

Instabank tilbyr i dag gunstige spareprodukter, forsikringer og usikrede lån til privatpersoner. I tillegg jobber teamet hele tiden med å utvikle nye produkter og tjenester.

Banken er i all hovedsak eid av norske investorer, og det er ingen enkeltaksjonær som eier mer enn 10 % av selskapet.

”Vi tenker ikke som en bank, vi tenker som deg.”

For mer informasjon: instabank.noFacebookTwitterLinkedinInstagram

Kontakter

Robert Berg

Robert Berg

Pressekontakt Banksjef (CEO) +47 97485610

Relatert innhold

Les våre nyheter og pressemeldinger

Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i markedet ved å forenkle bruken av banktjenester.

Instabank
Drammensveien 175
0277 Oslo
Norge