Gå videre til innhold
Robert Berg, CEO Instabank
Robert Berg, CEO Instabank

Pressemelding -

Første kvartal 2023 - 25 prosent resultatvekst for Instabank

Første kvartal 2023

25 prosent resultatvekst for Instabank

Instabank hadde et rekordsterkt første kvartal. Netto utlån økte med 438 MNOK og passerte for første gang 5 milliarder NOK. Nå skal banken også satse mot bedriftsmarkedet.

Sterk utlånsvekst gjennom de siste 12 månedene gjorde at Totale inntekter for første gang passerte 100 MNOK i et kvartal. Dette til tross for at boliglån - hvor renten er lavere enn for forbrukslån - utgjør en voksende andel av utlånsporteføljen.

Selv om inntektene vokste sterkt, så ble driftskostnadene noe lavere enn i tilsvarende kvartal 2022. Det ga et overskudd før skatt på 31,6 MNOK, som er en vekst fra samme kvartal året før på hele 25 prosent.

- Vi er svært fornøyde med denne rekordsterke utvikling. Det viser at vi har en organisasjon som er i stand til å levere på den ambisiøse strategien vi har lagt, sier administrerende direktør, Robert Berg, i Instabank.

  Til tross for høy utlånsvekst, var utlånstapene noe lavere enn foregående kvartal, og tap på boliglån er fortsatt svært lave.

  Ny satsing mot bedrifter

  Instabank kommer i løpet av 2023 til å lansere et produkt rettet mot små- og mellomstore bedrifter i Norge.

  - Dette er en nisje hvor få banker har et tilbud, og hvor det er mulig å skape høy lønnsomhet for en ny, heldigital aktør. Vår organisasjon har også tidligere vist at den evner å gripe nye muligheter og levere vekst og lønnsomhet raskt, sier Berg.

  Satsingen i bedriftsmarkedet kompletterer den opprinnelige satsingen på forbrukslån, som for to år siden ble supplert med boliglån.

  - Både vår geografiske fordeling på Norge, Finland og Sverige, samt nye produktkategorier som bedriftslån, gir oss gode muligheter til å styre tilgjengelig kapital og markedsføring til de markedene som til enhver tid gir best lønnsomhet, sier Berg.

  Milliardmål realistisk

  Instabank har tidligere varslet at målet for inneværende år er å øke netto utlån med 1 milliard kroner. Veksten på 438 MNOK i første kvartal viser at dette er mer enn realistisk. Størstedelen av veksten vil komme fra boliglån.

  - Boliglån krever under halvparten så mye egenkapital som forbrukslån, og dette gjør at vi kan fortsette utlånsveksten, sier Berg.

     Related links

     Emner

     Kategorier


     Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i sitt marked – og har et kompromissløst fokus på tilgjengelighet, enkelthet og innovasjon.

     Instabank tilbyr i dag gunstige spareprodukter, forsikringer og usikrede lån til privatpersoner i Norge, Finland og Sverige. I tillegg jobber teamet hele tiden med å utvikle nye produkter og tjenester.

     ”Vi tenker ikke som en bank, vi tenker som deg.”

     For mer informasjon: instabank.noFacebookTwitterLinkedinInstagram

     Kontakter

     Robert Berg

     Robert Berg

     Pressekontakt Banksjef (CEO) +47 97485610

     Relatert innhold

     Les våre nyheter og pressemeldinger

     Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i markedet ved å forenkle bruken av banktjenester.

     Instabank
     Drammensveien 175
     0277 Oslo
     Norge