Gå videre til innhold
Instabank med sterkt resultat i 2. kvartal

Pressemelding -

Instabank med sterkt resultat i 2. kvartal

Instabank legger i dag frem resultatet for andre kvartal 2019. Banken hadde et rekordhøyt nettoresultat før skatt på 12,7 MNOK, en økning på 43 % fra 6,7 MNOK i samme kvartal i 2018. 

"Vi er meget stolt av å kunne levere et rekordhøyt nettoresultat i et kvartal som har vært preget av et operativt fokus for å tilrettelegge for nye utlånskrav i Norge samt å komme i gang med det nye gjeldsregisteret" sier banksjef Robert Berg.

Finland fortsetter å være et attraktivt marked for banken med en utlånsvekst på 91 MNOK i 2. kvartal. I Norge falt bankens utlånsbalanse i 2. kvartal. Nedgangen var et resultat av den nye forskriften for forbrukslån i Norge som trådte i kraft 15. mai samt bankens fokus på volumvekst i Finland og Sverige. På tampen av kvartalet startet Lendo å tilby lån fra Instabank i Sverige. Det er forventet at dette vil styrke distribusjonen i Sverige da Lendo er den største agenten i det svenske markedet.

"Det er flott å være i mål med gjeldsregisteret og det nye norske regelverket, slik at banken igjen kan ha fokus på å utvikle virksomheten i Norden," sier Berg, "vi ser at vårt kontinuerlige fokus på å bygge en sunn og diversifisert utlånsportefølje i alle de tre markedene vi er i, lønner seg i form av relativt lave tapsnivåer og styrket bunnlinje.” 

I kvartalet var annualisert tap på utlån redusert til 2,4% av brutto utlån som er det laveste nivået siden 2. kvartal 2018. Innstramminger i kredittvurderingen i løpet av det siste året, nye faktureringsmetoder og en forbedret purreprosess har hatt en positiv innvirkning på andelen kunder som ikke betaler til forfall.

I Norge fortsetter salgsfinansiering å være et fokus område. "Vår heldigitale salgsfinansieringsløsning - hvor kunden kan søke rett fra mobilen og få svar umiddelbart - tiltrekker seg et stort antall kunder som representerer et betydelig oppsalgspotensial, primært i Norge, men også i Finland og Sverige på sikt," sier Berg.

Nøkkeltall i kvartalet:

  • Netto resultat før skatt var 12,8 MNOK (9,6 MNOK etter skatt), opp fra 3,3 MNOK i forrige kvartal
  • Tap på utlån var 15,7 MNOK eller 2,4% av brutto utlånsbalanse
  • Utlånsvolumet i Finland hadde en god vekst på 92 MNOK, utlån i Norge falt med 99 MNOK, mens utlån i Sverige vokste med 21 MNOK som ga en samlet utlånsvekst på 13 MNOK

Det avholdes presentasjoner av Q2 2019 resultatet:

- i Stavanger den 16. august kl. 09:00 i Øvre Strandgate 52. Påmelding til corporateaccess@sb1markets.no tlf. 24133707

- i Oslo den 16. august kl. 14:00 i Olav Vs gate 5 (SpareBank 1 Markets). Påmelding til corporateaccess@sb1markets.no tlf. 24133707

Emner


Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i sitt marked – og har et kompromissløst fokus på tilgjengelighet, enkelthet og innovasjon.

Instabank tilbyr i dag gunstige spareprodukter, forsikringer og usikrede lån til privatpersoner i Norge, Finland og Sverige. I tillegg jobber teamet hele tiden med å utvikle nye produkter og tjenester.

”Vi tenker ikke som en bank, vi tenker som deg.”

For mer informasjon: instabank.noFacebookTwitterLinkedinInstagram

Pressekontakt

Robert Berg

Robert Berg

Pressekontakt Banksjef (CEO) +47 97485610

Relatert innhold

Les våre nyheter og pressemeldinger

Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i markedet ved å forenkle bruken av banktjenester.

Instabank
Drammensveien 175
0277 Oslo
Norge