Gå videre til innhold
Instabank CEO Robert Berg
Instabank CEO Robert Berg

Pressemelding -

Instabank har signert investeringsavtale med Kistefos

Instabank ASA og Kistefos AS har signert en investeringsavtale som innebærer at Kistefos tegner seg for 10 prosent i Instabank gjennom en rettet emisjon. Transaksjonen forventes gjennomført i slutten av august 2018. Kistefos har videre en opsjon på å øke sin eierandel med ytterligere 12,5 prosent gjennom en ny rettet emisjon innen 1. desember 2018.

Ifølge avtalen tegner Kistefos seg for totalt 26 246 150 aksjer i Instabank til kurs 1,85 kroner i en rettet emisjon, og har samtidig fått en opsjon til å tegne seg for ytterligere 42 538 418 aksjer i selskapet til samme kurs innen 1. desember. Utøvelse av opsjonen forutsetter at Kistefos har tillatelse av Finanstilsynet eller Finansdepartementet til å eie mer enn 10 % av banken.

Adm. dir. Robert Berg i Instabank sier: – Vi er svært fornøyd med den fremforhandlede avtalen. Kistefos er et kjent og respektert investeringsselskap som har betydelig erfaring innen sektoren. De har blant annet tidligere vært største eier i yA Bank som ble solgt til svenske Resurs Bank i 2015. Kistefos er også majoritetseier i Advanzia Bank som er basert i Luxemburg med virksomhet i Tyskland, Frankrike og Østerrike. Kistefos suksess innen sektoren både i Norge og i andre europeiske land har vært viktig i vurderingene forut for inngåelsen av investeringsavtalen. Vi føler oss trygge på at Kistefos eierskap i Instabank vil være et viktig bidrag til å sikre en fortsatt sterk utvikling for banken i årene som kommer, og at avtalen er et riktig strategisk valg for banken. Instabank har med denne avtalen sikret kapital til å realisere de ambisiøse planene for 2018 og 2019.

Avtalen forutsetter at Kistefos’ styre godkjenner avtalen og at det er gjennomført en, for Kistefos, tilfredsstillende due diligence av Instabank.

Om Kistefos AS

Kistefos er et investeringsselskap heleid av Christen Sveaas. Verdiskaping oppnås gjennom aktivt eierskap og finansiell og industriell ekspertise. Kistefos har større investeringer innenfor bank og finans, telekommunikasjon, IT, shipping, offshore, eiendomsutvikling og andre finansielle plasseringer.

For ytterligere informasjon, kontakt

Adm. dir. Instabank | Robert Berg | + 47 974 85 610

Konsernsjef Kistefos AS | Bengt A. Rem | + 47 23 11 70 00

Emner

Kategorier


Instabank ASA er en ny norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i sitt marked – og har et kompromissløst fokus på tilgjengelighet, enkelthet og innovasjon.

Instabank tilbyr i dag gunstige spareprodukter, forsikringer og usikrede lån til privatpersoner. I tillegg jobber teamet hele tiden med å utvikle nye produkter og tjenester.

Banken er i all hovedsak eid av norske investorer, og det er ingen enkeltaksjonær som eier mer enn 10 % av selskapet.

”Vi tenker ikke som en bank, vi tenker som deg.”

For mer informasjon: instabank.noFacebookTwitterLinkedinInstagram

Kontakter

Robert Berg

Robert Berg

Pressekontakt Banksjef (CEO) +47 97485610

Relatert innhold

Les våre nyheter og pressemeldinger

Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i markedet ved å forenkle bruken av banktjenester.

Instabank
Drammensveien 175
0277 Oslo
Norge