Gå videre til innhold
Instabank dobler resultatet

Pressemelding -

Instabank dobler resultatet

Instabank legger i dag frem resultatet for fjerde kvartal 2019. Banken oppnådde et rekordhøyt resultat på 20,3 MNOK før skatt, en økning på hele 96 % fra fjerde kvartal 2018.

"Jeg er stolt av å kunne legge frem enda et kvartal med et meget solid resultat for Instabank - nærmest en dobling av resultatet fra samme kvartal i 2018", sier Robert Berg, administrerende direktør i Instabank.

Resultat før skatt i 4. kvartal 2019 var 20,3 MNOK, opp 9,9 MNOK fra 10,4 MNOK i 4. kvartal 2018. Resultatet ble hovedsakelig drevet av økte marginer, relativt lave tap på utlån og kontinuerlige forbedringer i operasjonell effektivitet som resulterte i en nedgang i driftskostnadene.

Netto utlån ble redusert med 22 MNOK i 4. kvartal. I Finland ble markedsføringskostnadene redusert og renten satt opp for å begrense utlånsveksten på kort sikt. Endringene resulterte i en redusert vekst i netto utlån på 50 MNOK i 4. kvartal 2019 mot 155 MNOK i 3. kvartal 2019. I Sverige var netto utlånsveksten 20 MNOK, og i Norge ble netto utlån redusert med 92 MNOK i 4. kvartal som er på nivå med de foregående kvartalene. Ved utgangen av kvartalet hadde banken 2,697 MNOK i netto utlån.

Netto lånevolum utenfor Norge utgjorde 45 %, opp fra 26 % ett år tidligere. Finland fortsetter å være det mest attraktive markedet av de tre landene banken opererer i med de høyeste marginene og laveste kapitalkravene.

I 4. kvartal styrket banken kapitaldekningen ved utstedelse av et fondsobligasjonslån på 15,9 MNOK. I 1. kvartal 2020 utstedte banken ytterligere et ansvarlig lån på 16 MNOK, noe som økte lånevekstkapasiteten med ca. 180 MNOK. Den totale kapitaldekningen for banken ved utgangen av 4. kapital var 23,5 %, som er 2,3 % over det regulatoriske totale kapitalkravet på 21,2 %. Ren kjernekapitaldekning var 20,5 %.

Bankens fokus på salgsfinansiering fortsetter og i 4. kvartal inngikk banken en pilotavtale med Conecto AS om salgsfinansiering i Norge.

"Vi fortsetter å styrke vårt salgsfinansieringstilbud ved å inngå denne avtalen med Conecto hvor vi kan utnytte deres plattform og distribusjonskraft for å nå ut til flere kunder med et tilbud om finansiering", sier administrerende direktør Berg. "Salgsfinansiering fortsetter å være et spennende utviklingsområde hvor vi kan sikre et solid antall small-ticket kunder som representerer et betydelig oppsalgspotensial for banken fremover", sier Berg.

Nøkkeltall i kvartalet:

  • Netto resultat i 4. kvartal før skatt på 20,3 MNOK opp 2,7 MNOK fra foregående kvartal og hele 9,9 MNOK fra 4. kvartal 2018
  • Netto utlån ned 22 MNOK
  • Tap på utlån i 4. kvartal falt noe fra 3. kvartal til 16,5 MNOK, 2,4 % av gjennomsnittlig brutto utlånsbalanse.

Det vil bli avholdt presentasjoner av 4. kvartalsrapporten i Stavanger og Oslo på følgende tidspunkter;

- i Stavanger den 12. februar kl. 10:00 i Finansparken, Christen Tranes gt 35 (SpareBank 1 SR-Bank).

- i Oslo den 12. februar kl. 15:00 i Olav Vs gate 5 (SpareBank 1 Markets).

Emner


Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i sitt marked – og har et kompromissløst fokus på tilgjengelighet, enkelthet og innovasjon.

Instabank tilbyr i dag gunstige spareprodukter, forsikringer og usikrede lån til privatpersoner i Norge, Finland og Sverige. I tillegg jobber teamet hele tiden med å utvikle nye produkter og tjenester.

”Vi tenker ikke som en bank, vi tenker som deg.”

For mer informasjon: instabank.noFacebookTwitterLinkedinInstagram

Pressekontakt

Robert Berg

Robert Berg

Pressekontakt Banksjef (CEO) +47 97485610

Relatert innhold

Les våre nyheter og pressemeldinger

Instabank ASA er en norsk digital bank, lansert i september 2016, med kontor på Skøyen i Oslo. Banken har som visjon å skape den beste kundeopplevelsen i markedet ved å forenkle bruken av banktjenester.

Instabank
Drammensveien 175
0277 Oslo
Norge